Over mijzelf

Ik ben Helen Mijnarends-Akkermans. Ik heb ruim 20 jaar ervaring in de begeleiding en re-integratie van werkzoekenden. Daarbij is mijn interesse en belangstelling altijd al uitgegaan naar mensen met een grotere achterstand op de arbeidsmarkt. Ik heb me de laatste jaren bezig gehouden met het testen van mensen met langdurige werkloosheid, een arbeidshandicap en/of chronische ziekte. Dit om mensen weer zicht te geven op nieuwe mogelijkheden. Mijn uitdaging is juist om u een nieuw perspectief te bieden. Dit kan richting nieuwe studie of werk zijn maar ook jobcoaching gericht op behoud van bestaand werk zijn of coaching op andere gebieden om te kunnen participeren in de huidige hectische samenleving.

De spreuk ‘Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg’ was voor mijzelf wel een eyeopener en is nu ook het uitgangspunt van mijn coaching.

Vanuit het Centrum Chronisch Ziek en Werk ben ik gecertificeerd als professional ervaringsdeskundig coach. Hiermee ben ik aantoonbaar gespecialiseerd in het begeleiden van mensen met een (chronische) aandoening/handicap. Het bijzondere van de aanpak van CCZW is dat ervaringsdeskundigheid centraal staat, maar altijd gecombineerd met een professionele achtergrond en opleiding.

Zelf ben ik ervaringsdeskundige met het syndroom van Turner. Ik combineer mijn kennis en kunde al een aantal jaar als bestuurslid van Turnercontact Nederland de patiëntenvereniging voor vrouwen met dit syndroom. Ik heb daardoor veel inzicht gekregen in de diverse problemen waar wij tegenaan lopen. Vooral voor (jong) volwassen vrouwen met deze aandoening kan ik daarom veel betekenen.

 

In het dagelijks leven ben ik moeder van 2 jonge (pleeg)kinderen. Ik weet dus uit ervaring wat voor zoektocht het kan zijn om een goede balans te vinden tussen werk en privé; hoe lastig het kan zijn om je energie goed te moeten verdelen.
Dat je prioriteiten moet stellen en je grenzen moet bewaken, is een open deur maar vaak makkelijker gezegd dan gedaan.

Integriteit, discretie en bescherming van uw privacy zijn voor mij belangrijke waarden. Ik houd me daarbij aan bijgevoegde gedragscode van loopbaanadviseurs.

 

Voor meer informatie over mijzelf, verwijs ik u graag naar mijn profiel op linkedin.
Wilt u persoonlijk kennismaken? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend intakegesprek. U kunt direct contact opnemen via de site of telefonisch via: 06-23202370

 

 

Over Helen Mijnarends